AAS

Androgena Anabola Steroider

AAS, Androgena Anabola Steroider kan enklast beskrivas som konstgjorda manliga könshormoner. AAS användes först som kroppsstärkande medicin vid sjukdom och för att påskynda läkning vid brännskador.

AAS användes av soldater under andra världskriget för att öka deras aggressivitet och muskelstyrka. Under 60- talet spred sig användandet till hela Europa, särskilt bland idrottare.
En annan grupp som använder AAS är unga män som snabbt vill ha stora muskler för att se snyggare ut och många blir helt fixerande på sitt utseende. I början upplever den som använder AAS positiva effekter så som ökad energi och bättre självförtroende. En lång tids användande kan ge aggressivitet och okontrollerade vredesutbrott. Alkohol i små mängder i kombinationer med AAS kan utlösa denna vrede. En person som tar AAS får en snabbt växande muskelmassa, men det finns många biverkningar, såsom leverskador, risk för hjärtinfarkt, högt blodtryck, sterilitet, förminskade testiklar, håravfall, vätskeansamling och impotens. Kvinnor kan få basröst, skäggväxt och ökad hårväxt på hela kroppen.

Comments are closed.